FAQ

Hier vindt u het antwoord op veelgestelde vragen.

 

1Werkt energetische therapie ook voor kinderen?
Ja.Kinderen reageren over het algemeen goed op energetische therapie en hebben meestal minder behandelingen nodig dan een volwassene.
Bij jonge kinderen behandel ik vaak de ouder die het meeste thuis is. Kleine kinderen reageren nog sterk op hun ouders. Een verandering bij de moeder/vader leidt al snel tot een verandering bij het kind.
2Ik ben Hooggevoelig. Kunt U mij helpen?
Over Hooggevoeligheid of Hoogsensitiviteit wordt veel geschreven.
- Voel jij heel goed aan hoe de mensen in je omgeving zich voelen en pas je je daar keer op keer aan aan.
- Wil je drukke omgevingen liever mijden omdat je merkt dat je je daarna niet goed voelt.
- Heb jij na een feestje de hele nacht ‘last’ van de mensen die op het feestje waren. Ze zijn als het ware met je mee naar huis gegaan.
- Kun je je na een gesprek met goede vrienden die het zwaar hebben helemaal uitgeblust voelen. Ook al vind je het fijn dat je ze met een gesprek hebt kunnen helpen.

Op deze manier ga je je gevoeligheid als last ervaren. Je raakt overprikkeld waardoor je allerlei klachten kunt krijgen.
Denk aan vermoeidheid, hoofdpijn, buikpijn. Klachten waarbij een arts geen fysieke oorzaak kan vinden, maar die jou flink kunnen belemmeren.

Hooggevoelig hoeft geen last te zijn. Het is een talent dat je mag leren gebruiken.
3Wordt energetische therapie vergoed door mijn Zorgverzekeraar?
Wel of niet vergoed?
De consulten worden geheel of gedeeltelijk vergoed door een groot aantal zorgverzekeraars.

Helaas heeft het CZ, OHRA en Nationale Nederlanden ervoor gekozen om energetische therapie vanaf 1 januari 2019 niet meer te vergoeden.
Dit is afhankelijk van uw zorgverzekeraar en de gekozen polis.
Informeer ook altijd zelf bij de zorgverzekeraar of de therapie wordt vergoed.

Voor de zorgverzekeraar valt dit onder de noemer 'energetische therapie‘. Na contante betaling ontvangt de cliënt een factuur die deze zelf bij de zorgverzekeraar moet declareren.
4Wat kost een behandeling?
Voor informatie over de kosten klikt u in het bovenstaande menu op het kopje 'Tarieven'. Meer informatie over de tarieven vindt u
hier onder Tarieven.
5RBCZ
De stichting ‘Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg’ (RBCZ) is een organisatie die therapeuten, werkzaam in de complementaire en alternatieve gezondheidszorg, de mogelijkheid biedt zich gekwalificeerd te registreren en die belanghebbenden betrouwbare en actuele informatie geeft over de aangesloten beroepsbeoefenaren (BCZ® register-therapeut).

Kwaliteit
RBCZ wil de kwaliteit van de geregistreerden bewaken door middel van het klacht- en tuchtrecht, dat is vastgelegd in het Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (TCZ). De Stichting RBCZ bewaakt eveneens de kwaliteit van therapeuten door kwalificatie van de aangesloten beroepsverenigingen. Dit alles met de bedoeling, dat een cliënt in de complementaire en alternatieve zorg op een integere, verantwoorde en veilige manier wordt behandeld en/of begeleid. RBCZ doet dat ook door stimulering en borging van de kwaliteit van de beroepsbeoefenaar van de complementaire en alternatieve geneeswijzen.

Maatschappelijke erkenning
De Stichting is ook voortdurend bezig met de bevordering van de maatschappelijke erkenning van de bij haar aangesloten beroepsbeoefenaren van de complementaire en alternatieve geneeswijzen in Nederland en binnen Europa.
RBCZ is onder andere aangesloten bij Europese organisaties als Efcam:www.efcam.eu
6Klacht- en Tuchtrecht
Informatie over de klachtenregeling via de beroepsvereniging VVET vind u op vvet.nl.
Zowel de klachtenregeling als de klachtenfolder zijn hier te downloaden.

Het klacht- en tuchtrecht is vastgelegd in het Tuchtrecht Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg (TCZ).
Meer informatie hierover vind u op de site van de RBCZ.
7Ik kan niet in hypnose, denk ik.
Ik kan niet in hypnose... In principe kan iedereen in hypnose. Ik breng jou namelijk niet in hypnose dat doe je zelf. Wanneer je precies doet wat ik aan je vraag, dan ga je als vanzelf in hypnose. Doe je iets anders, dan lukt het uiteraard niet. Het is dus bij hypnose belangrijk dat je mijn instructies volledig opvolgt.
8In hypnose doe ik dingen die ik niet wil.
Dat is een fabel. Ook in hypnose doe je niets wat je normaal niet zou doen. Je onbewuste beschermt jou. In hypnose wil je alleen aan de gevraagde oplossing werken.
9Wat als ik niet goed uit de hypnose kom?
Hypnose is te vergelijken met de staat net voordat je in slaap valt. Een diepere staat dan hypnose is dus slapen. Ik wil niet dat je slaapt want dan luister je niet meer en werkt de hypnose niet. Maar het grootste risico is dus dat je in slaap valt.... en daarna word je weer wakker. Kom je om de een of andere reden niet goed uit hypnose dan heb je hoofdpijn. Dat is uiteraard niet mijn bedoeling.